Top & Rundt-om etikettering af koniske bægre med PE-etiketter


Løsningen påsætter gennemsigtige Polyætylen (PE)-etiketter 360 grader rundt-om små plastik bægre i en høj hastighed på op til 50-60 produkter per minut. 
Casestory

Vi har netop leveret en top & rundt-om etiketteringsløsning til en større kunde inden for fødevareindustrien i Frankrig. Systemet løser en udfordring med Polyætylen (PE)-etiketter, som skal påsættes rundt-om såvel som i låget af små plast-bægre. 


Udfordringer & Krav 

Kunden havde brug for et labelling system for top og rundt-om etikettering af små gennemsigtige koniske plastbægre, som blandt andet indeholder hummusprodukter.

Det var et krav, at løsningen kunne påsætte op til 50-60 produkter per minut.  De gennemsigtige PE-etiketter skulle påsættes hele vejen omkring bægrene med høj nøjagtighed. Desuden skulle løsningen også kunne håndtere flere forskellige produkter.

Yderligere var det et krav fra kundens side, at anlægget kunne håndtere "banana" labels, dvs. buede etiketter, hvilket er en nødvendighed for 360 graders etikettering af koniske bægre.


Løsningen 

Løsningen, som HM udviklede, består af en HM600 labeller, der påsætter runde PE-etiketter i bægrenes låg, hvilket bl.a. muliggøres ved hjælp af en speciel ultralydssensor til at håndtere de gennemsigtige etiketter. Anlægget er desuden udstyret med en HM3000 Servo labeller, der sikrer den nødvendige kapacitet ved rundt-om etiketteringen.

Den svære rundt-om etikettering med de gennemsigtige, lettere "levende" PE-etiketter er muliggjort takket være en HM specialitet, nemlig en vakuumapplikator, der er nøjagtigt tilpasset de koniske bægre og de specielle etiketter. Applikatoren fastholder etiketten i den rette position via vakuum, hvorefter den påsættes med stor præcision hele vejen omkring bægret.

Derudover har vi designet og integreret et conveyorsystem med separator, der er forberedt til påsætning af bundetiketter i fremtiden.

 

Video

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om denne konkrete løsning eller har du et lignende etiketteringsbehov, som du gerne vil have drøftet?

Kontakt os - vi står klar til at hjælpe dig med dig næste projekt!
   
Ring til Henrik Thomsen på
+45 2531 7506 eller send ham en mail på henrik.thomsen@hm-systems.dk