Produktmærkning med IQJET® hos MAGGi GmbH

"Enhver producent, der værdsætter enestående effektivitet og pålidelighed, vil få stor gavn af IQJET. Hos MAGGI er vi glade for, at vores medarbejdere nu har mere tid til at koncentrere sig om det væsentlige, såsom sikkerhed og produktkvalitet." - Simon Keller, teknisk gruppeleder, Packaging Deli/TainerBaggrund:

MAGGI GmbH er et datterselskab af Nestlé Deutschland AG med hovedkvarter i Frankfurt am Main. Det første tyske MAGGI-datterselskab blev grundlagt i 1887 i Singen, Baden-Württemberg, hvor det stadig er beliggende i dag. Ud over de velkendte MAGGI-krydderier, produceres der også andre convenience-food-produkter, såsom emballerede supper, saucer og bouillon.

Med knap 550 medarbejdere er Singen den største tyske MAGGI-fabrik. Fabrikken i Singen ligger i et historisk bygningskompleks med tradition. Hvert år produceres ikke mindre end 40 millioner flasker MAGGI-krydderier og mere end 30 millioner dåser ravioli på hovedfabrikken.

Til mærkning af deres emballage satser MAGGI på systemer fra LEIBINGER.

Halvtreds systemer er i øjeblikket i brug på fabrikken, herunder også den nyeste generation af IQJET.

www.maggi.de

 

Målsætning:

Målet var at aflaste medarbejderne for rutineopgaver, at undersøge potentialet for at reducere omkostninger og at undersøge, hvor bæredygtighed kan optimeres.Udfordring:

Næsten 120 medarbejdere arbejder i to eller treholdsskift i MAGGI's emballageafdeling, hvor sikkerhed, produktkvalitet og effektivitet har højeste prioritet. Ved linjen, hvor grøntsagsbouillon pakkes i 288 g-beholdere, er en medarbejder ansvarlig for genopfyldning af beholderne og deres låge, kontrol af vægt og kodning.

Omfanget af opgaver understreger, hvor vigtigt det er, at mærkningssystemet kører pålideligt. Især når der pakkes 70 containere, såkaldte MAGGI-tainere, i minuttet og disse også skal mærkes med bedst før-dato og produktionsdata.

Mærkningen skal køre problemfrit. Ellers havner vi virkelig i problemer," forklarer Simon Keller, teknisk gruppeleder, Packaging Deli / Tainer.


Løsning:

Problemfri print uden afbrydelser eller indgriben fra personalet.

Når IQJET-printeren ikke er i brug, lukkes blækdysen automatisk 100 % lufttæt. Blækket kan således fortsætte med at cirkulere i et lukket kredsløb.

Det forhindrer, at blækket udtørrer og tilstopper. Når printeren tændes, starter den op igen med det samme.

For at sikre en konstant høj printkvalitet uanset de omgivende forhold regulerer IQJET permanent blæktemperaturen og viskositeten.

Den blæk, der bruges på MAGGI-fabrikken, er certificeret til brug i fødevaresektoren med hensyn til sundhed, sikkerhed og produktkvalitet samt læsbarhed og vedhæftning. Sikkerhed er altid højeste prioritet hos MAGGI, og intet er overladt til tilfældighederne. Hvis der opstår en fejl, opdager IQJET dette lynhurtigt og rapporterer det til pakkemaskinen. Maskinen stopper, og operatøren informeres omgående. Dette intelligente samspil mellem printeren og pakkemaskinen forhindrer dyre frasorteringer.

"Med IQJET kunne integrationen ikke have været nemmere. Og der kræves praktisk talt ingen indgriben i driften." uddyber Simon Keller, teknisk gruppeleder, Packaging Deli/Tainer.

 

Fordele:

IQJET har en enestående ydeevne, effektivitet, pålidelighed og sikrer de lavest mulige energiomkostninger - den bruger kun 36 watt i gennemsnit. Med hensyn til TCO er det op til 50% lavere forbrug af solvent og betydeligt reducerede fordampninger, hvilket desuden giver store driftsmæssige fordele.

Derudover er IQJET vedligeholdelsesfri i 5 år – hvilket er en helt unik egenskab på markedet for mærkning og kodning. Disse fordele fører til bedre planlægning og mere produktionstid for brugerne.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om IQJET® eller har du et lignende mærkningsbehov du gerne vil have drøftet?

Kontakt os - vi står klar til at hjælpe dig med dig næste projekt!
   
Ring til Kim Timmermann Jensen på
+45 2141 7804 eller send ham en mail på ktj@hm-systems.dk